1.2.Memory Fit Fotos - 18.jpg 

 

Mit érdemes tudni sícipőnk személyre szabásáról?

 

Üzletünkben helyben vállaljuk az Atomic és Salomon sícipők "sütését", azaz egyedi lábra formálását, így válik sícipőnk teljesen személyre szabottá.

 

A "sütéshez" időpontfoglalás szükséges!
tel: +361 356 3701
e-mail: info@alpesiclub.hu

 

Technológiák 

Memory Fit

Mimic

Mimic Professional

Sidas Talpbetét

 

Egy sícipőnek megfelelően illeszkednie kell a lábra, de nem szabad elszorítania a vérkeringést. Kényelemről pedig egy komolyabb, magasabb flex indexű sícipő esetén sem kell lemondanunk.

Folyamata

Miután egy pontos lábméréssel, és a sítudásnak megfelelően kiválasztottuk szakember segítségével a helyes méretű, szélességű és flex indexű (keménységű) sícipőt, a külső héjat belehelyezzük ebbe a speciális formázó gépbe. A sícipő lábra melegítés során a 117 fokra előmelegített sütőben, 5 perc alatt egy speciális műanyag adaléknak, a Memolinknek köszönhetően a külső héj megváltozik. Ennek az anyagnak a hatására a műanyag egyszerre válik rugalmassá és formálhatóvá. Ezután a külső héjat kivesszük a sütőből és a bélést beletesszük a már felmelegített külső héjba, majd megkérjük a vásárlót, hogy lépjen bele a felmelegített sícipőbe. A lazán becsatolt cipőben a vevő pedig enyhe térdhajlítással áll 2 percen keresztül. Ezután jön a hűtés fázisa, amely alatt egy speciális hűtő zselével 5 percig hűtjük a cipőt, majd megkapjuk a tökéletesen egyénre szabott sícipőt! 

 

A belső bélésben található Memory Fittel lesz teljes a lábra formázás. A Memory Fittel a sícipő mindhárom eleme - a héj, a szár és a bélés - idomul a lábhoz és megjegyzi a teljes lábformát. 6 mm-ig tágulhat a lábfej szélességében és 10 mm-ig a bokánál. Ezek a lépések mind a Salomon, mind az Atomic márkánál megtalálhatóak, a sütési időben van minimális eltérés, a különböző anyag használatból adódóan. Az eredmény pedig egy folyamatos és teljes anatómiai illeszkedés. 

 

Mimic bélés

Mimic béléssel rendelkező sícipő esetén nem csupán a külső hély, hanem a cipő bélése is formázható, a még precízebb eredmény elérése érdekében. Ezesetben a fent említett folyamatot elvégezzük a bélés esetében is.

 

Mimic Professional

A jéghegy csúcsa. A Mimic bélés professzionális változata, a világkupás versenyzőknek egyedileg gyártott bélésének és a Mimic béléseknek a szerelem gyereke. A versenysportból terjedt le az általános felhasználók, hobby sízők, amatőr sportolók körében.

Az eddig említett bélések bár formázhatóak, már készen érkeznek hozzánk. Egy kész termék van személyre szabva. A Mimic Professional esetében viszont egy “félkész” bélés kerül rá a lábunkra, amely egy kétkomponensű hab befecskendezésével lesz teljes, így veszi fel lábunk tűpontos formáját, biztosítva ezzel a maximális teljesítményt viselője számára.

Minden bizonnyal ez a “bootfitting” jövője, melyet az Atomic elérhetővé tett mindenki számára. 

Ennek a terméknek az egyéni rendelésére boltunkban természetesen van lehetőség, amit szakképzett kollégáink helyben személyre is szabnak.

 

Sidas talpbetét

Ezekett egészíti ki a Sidas talpbetét. Ez egy olyan különleges sport betét, mely a megszokott, vékony talpbetét helyét váltja fel. Ezáltal sok egyéni problémát meg lehet oldani, az állandó belső boka fájdalomtól, a széles terpeszkedő lábfejtől, egészen a nap végén jelentkező, kellemetlen és szúró talpfájdalomig. A megfelelő alátámasztással segíti a szokatlan talp és bokát tartó izmoknak megterhelő igénybevételt leküzdeni. A helyes bokatartást adó betét pedig kíméli a térd- és csípő ízületeket is. Mindezek tehát javíthatóak a Sidas talpbetéttel, mely ugyancsak lábra formálható, egy vákuumos talpbetét készítő géppel.

 

1.1.4. Memory Fit Fotos.jpg

 

TELEFONSZÁM: +36 1 356 - 3701

E-MAIL: info@alpesiclub.hu

CÍM: 1122 BP KRISZTINA KRT. 3.

BOLT: +36 1 3563701 / TÁBOROK: +36 30 4410606