1.2.Memory Fit Fotos - 18.jpg 

 

Üzletünkben helyben vállaljuk az Atomic és Salomon sícipők "sütését", azaz egyedi lábra formálását, mely által fájdalommentes lesz a sícipő viselése.

 

Egy sícipőnek megfelelően illeszkednie kell a lábra, de nem szabad elszorítania a vérkeringést. Kényelemről pedig egy komolyabb, magasabb flex indexű sícipő esetén sem kell lemondanunk. 

A sícipő alakítás során már lehetőségünk adódik arra, hogy még kényelmesebbé varázsoljuk sícipőnket egy speciális sícipő formáló gép segítségével. Ennek köszönhetően megszabadulhatunk a kellemetlen lábfej, boka, sípcsont fájdalmaktól egy nagy csúszás után. Aki már síelt az tudja, hogy milyen kényelmetlen tud lenni egy nem megfelelően kiválasztott, esetleg megvásárolt sícipő.    

Miután egy pontos lábméréssel, és a sítudásnak megfelelően kiválasztottuk szakember segítségével a helyes méretű, szélességű és flex indexű, keménységű sícipőt, a külső héjat belehelyezzük ebbe a speciális formázó gépbe. A sícipő lábra melegítés során a 117 fokra előmelegített sütőben, 5 perc alatt egy speciális műanyag adaléknak, a Memolinknek köszönhetően a külső héj megváltozik. Ennek az anyagnak a hatására a műanyag egyszerre válik rugalmassá és formálhatóvá. Ezután a külső héjat kivesszük a sütőből és a bélést beletesszük a már felmelegített külső héjba, majd megkérjük a vásárlót, hogy lépjen bele a felmelegített sícipőbe. Becsatoljuk a cipőt a leglazábbra, a vevő pedig enyhe térdhajlítással benne áll a cipőben 2 percig. Ezután jön a hűtés fázisa, mely alatt egy speciális hűtő zselével 5 percig hűtjük a cipőt, majd megkapjuk a tökéletesen egyénre szabott sícipőt! Ez a sícipő lábra formázás.

A belső bélésben található Memory Fittel lesz teljes a lábra formázás. A Memory Fittel a sícipő mindhárom eleme - a héj, a szár és a bélés - idomul a lábhoz és megjegyzi a teljes lábformát. 6 mm-ig tágulhat a lábfej szélességében és 10 mm-ig a bokánál. Ezek a lépések mind a Salomon, mind az Atomic márkánál megtalálhatóak, a sütési időben van minimális eltérés, a különböző anyaghasználatból adódóan. Az eredmény pedig egy folyamatos és teljes anatómiai illeszkedés. 

Ezt egészíti ki a Sidas talpbetét. Ez egy olyan különleges sport betét, mely a megszokott, vékony talpbetét helyét váltja fel. Ezáltal sok egyéni problémát meg lehet oldani, az állandó belső boka fájdalomtól, a széles elterpeszkedő lábfejtől, egészen a nap végén jelentkező, kellemetlen és szúró talpfájdalomig. A megfelelő alátámasztással segíti a szokatlan talp és bokát tartó izmoknak megterhelő igénybevételt leküzdeni. A helyes bokatartást adó betét pedig kíméli a térd- és csípő ízületeket is. Mindezek tehát javíthatóak a Sidas talpbetéttel, mely ugyancsak lábra formálható, egy vákuumos talpbetét készítő géppel.

 

1.1.4. Memory Fit Fotos.jpg

 

TELEFONSZÁM: +36 1 356 - 3701

CÍM: 1122 BP KRISZTINA KRT. 3.

+36 1 356 37 01